13 Kasım 2013

Yayılıyoruz!

Fanzinimizin ilk sayısını ilk dağıttığımız günden bu yana hemen hemen bir ay geçmiş. Bu süre içinde aldığımız olumlu tepkiler bizi inanılmaz mutlu etti ve "yolculuk"un İstanbul dışına çıkması gerektiği fikri bizi birtakım arayışlara iterken bir yandan da ikinci sayı için çalışmalara başladık. Sağ olsunlar, iki arkadaş Eskişehir ve İzmir'de belli kitapçılara (Adımlar, Yakın) fanzinimizi dağıtabileceklerini söylediler ve bunu yaptılar da! Onlara çok teşekkür ediyoruz. Bir de Ankara'ya gidebilirsek mevcut bütçemiz dahilinde ulaşmak istediğimiz ilk yerlere ulaşmış olacağız. Ayrıca tecrübelerini bizimle paylaştığı için Alfabe Fanzin'e de saygılarımızı sunmaktan geri kalmıyoruz.

Aklımızda türlü türlü fikirler, cinlikler, "Bunu yaparsak efsane oluruz!" dediğimiz, koca koca edebiyat dergilerini imrendirecek planlarımız var. Kimileri bu kısa süre içinde suya düştü bile, kimileri ise hala canlılıklarını koruyor. Ama su yutanlara suni solunum yapmaktan da vazgeçmiyoruz, pes etmek yok. 

Özellikle son iki ay, baskı ve dağıtım konusunda çok düşündük. Çıkar yollar aradık. Edebiyat ziyanı olan Pucca ve Puccamsı kitaplar baskı üzerine baskı yaparken bizim öykülerimizin fotokopiyle çoğaltılmasını önce yediremedik, cebimizden ne kadar çıkabiliyorsa çıkardık, en güzel şekilde bastırmaya çalıştık. Daha sonra onu da beğenmedik, daha güzelini aradık, tekrar aradık, bir türlü durulamadık. Kendimiz tekrar bastık, itinayla katlayıp zımbaladık. Kağıtlara tel dikişi geçirirken kafamızda hala daha iyisini arıyorduk. Ama her ne şekilde olursa olsun, okumayı seven kitlenin bir şekilde okuyacağına inanıyoruz. O yüzden şu son birkaç haftadır içimiz rahat.

İkinci sayı bir sürprizle Aralık başında geliyor. Bu sefer temamız, "arayış". Çünkü her yolculuğun bir amacı olmayabilir, ama her arayış bir yolculuğa ihtiyaç duyar. Ve arayışımızın ihtiyacını doyurmak da bizim elimizde.

Kule'nin ikinci katında görüşene kadar,
Hepinize uzun günler, hoş geceler...

0 yorum:

Yorum Gönder

<----- Yorumlama Biçimi'nde Adı/URL'yi seçerek adını/nickini yazıp hızlıca yorumunu yollayabilirsin. İstersen Anonim'i seçerek daha da hızlı davranabilirsin; ve fakat kim olduğunu bilmez senden başka kimse. Ama yok; "Benim orda burda hesabım var; varsa boşuna mı var argadaş!" dersen, hesaplarından biriyle de girerek yorumunu bırakabilirsin tabii. ----->