6 Ocak 2014

Üçüncü Katta Biraz Sancımız Var

Ünsüz yazarımız yine iş başında; Kule’nin üçüncü katında balkona çıkmış, insanlığa sesleniyor. Gördüğümüz tek samimi balkon konuşması bu. “Arayış,” diyor, “Yolculuğun her durağına eker sancıyı”. Bazen, kafayı yolculukla, arayışla yemiş bu adam diyesimiz de gelmiyor değil, ama doğru sözler söylediğine yürekten inanıyor, bu cevherle ünsüzlüğünü aşamamasına bir türlü anlam veremiyoruz. Kendisi Kule’nin kaderine yön vermeye devam ettikçe de daha uzun süre peşinden sürüklenecekmişiz gibi görünüyor.

"Yolculuk"tan aldığımız güçle çıkardığımız "Arayış" sayımız, dağıtımını yaptığımız kitapçıların çoğunda daha ilk haftadan tükenme aşamasına geldi. Boş durmadık, olay yerlerinde hemen takviye nüshalarla bittik. Daha sonradan gördük ki onlar da tükenmişler. Açıkçası fanzin fikri kafamızda ilk canlandığında bundan çok ama çok daha küçük bir şey hayal etmiştik: üç-beş kişi yazar, 10-20 tane basar, dağıtırız ikişer üçer... İstanbul'un dışındaki şehirlerden Kule'yi okumak isteyen bu kadar fazla insanla karşılaşmak inanılmaz sevindirici.

Üçüncü sayımızın teması 'Sancı'. Biliyoruz ki, bir arayış için çıkılan yolculuğun sancısız geçmesi ihtimali yok. Aradıklarımızın uğrunda feda ettiklerimiz ruhumuzu kemirip bitirirken, inatla yola devam etmenin asaletini Roland Deschain'den öğrendik. Şimdi uygulama zamanı. Hedefe varana kadar durmak yok. Sancılar elbet her durakta karşımıza çıkacak. Fakat onlara geçit vermemek yine bizlerin elinde.

Üçüncü katı inşa eden ekip, Alper Kaya, Elçin Şehitoğlu, Ali Ersoy, Ahmet Pekmezci, Sinan Kahraman, UnicornKnight, Fatih Özkan, Baran Saraç, Zekeriya Ünal, Orçun Taşar, Oktay Yılmaz, Seden Özdemir ve Avni Ançaza'dan oluşuyor. 

Dördüncü kata ulaşmadan önce biraz inleme duyabilirsiniz bu aralar. Korkamayın, duraksamayın. İlerlemeye devam edin. Bir sonraki katta sizi sancılarımızın üstesinden gelmiş bir vaziyette karşılayacağımızı bilin.

Kule'ye güvenin.

0 yorum:

Yorum Gönder

<----- Yorumlama Biçimi'nde Adı/URL'yi seçerek adını/nickini yazıp hızlıca yorumunu yollayabilirsin. İstersen Anonim'i seçerek daha da hızlı davranabilirsin; ve fakat kim olduğunu bilmez senden başka kimse. Ama yok; "Benim orda burda hesabım var; varsa boşuna mı var argadaş!" dersen, hesaplarından biriyle de girerek yorumunu bırakabilirsin tabii. ----->